Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Att vara samverkansdoktorand

Möt Ola Henricsson och Linnea Rosengren, två samverkansdoktorander på institutionen för didaktik och pedagogisk profession.

Ola Henricsson

Ola Henricsson, samverkansdoktorand IDPP- Som samverkansdoktorand får jag tid att reflektera över den praktik som jag samtidigt är en del av. Att både arbeta som lärare med allt vad det innebär av t. ex. möten med elever i klassrum, på skolgården och i bamba, samtal med kollegor på möten, i korridoren och på fredagsfikat och samtidigt få möjlighet att reflektera över vad det innebär att vara lärare på kurser, konferenser och seminarier samt i diskussioner med handledare och andra doktorander.

Det jag tar med mig från forskarutbildningen är att lärarens arbete kan ha avgörande betydelse för om elever lyckas eller inte i sitt skolarbete och att lärare därför behöver få det förtroendet de förtjänar och tid till undervisning - inte bara tid att administrera och kontrollera elevers lärande.

Linnea Rosengren

Linnea Rosengren, samverkansdoktorand IDPP- Det bästa med att vara samverkans-doktorand är att jag har en fot kvar i praktiken och kan dra nytta av allt jag lär mig på forskarutbildningen. Det jag främst har nytta av är de färdigheter i kritiskt tänkande och läsning jag fått med mig, men även verktyg att använda i det systematiska kvalitetsarbetet och i utvecklingsarbete.

Svårigheten med att vara samverkansdoktorand är att räcka till, det är en svår balans. Det är väldigt viktigt att komma in i miljön på universitetet för att få det viktiga stöd som behövs. Det är en speciell situation att arbeta som samverkansdoktorand och om man ska få utväxling för den satsning man gör som extern part krävs kunskap om vad en forskarutbildning är och hur man på bästa sätt kan använda sig av den i praktiken t.ex. i skolutveckling.

Vill du veta mer?

Sylvana Sofkova Hashemi
vice prefekt med ansvar för utbildning på forskarnivå
telefon: 031-786 3128
e-post: sylvana.sofkova.hashemi@gu.se

Angelika Kullberg
vice prefekt med ansvar för utbildning på forskarnivå
telefon: 031-786 2067
e-post: angelika.kullberg@gu.se

Sidansvarig: Johanna Gunnarsson|Sidan uppdaterades: 2019-10-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?