Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Samverkansdoktorand

Vid institutionen för didaktik och pedagogisk profession

Illustration IDPP, Illustratör: Cecilia Lundgren

Vad är en samverkansdoktorand

En samverkansdoktorand är en medarbetare som får möjlighet att kombinera studier på forskarnivå med arbete hos sin arbetsgivare. Det sker genom ett nära samarbete mellan den pedagogiska verksamhet som doktoranden arbetar i och vår institution vid Göteborgs universitet.

En doktorand utvecklar nya kompetenser genom hela sin utbildningstid och kan som samverkansdoktorand samtidigt föra tillbaka ny kunskap till den egna verksamheten på många olika sätt, exempelvis genom att leda projekt och diskussioner om forskning som kan bidra till att utveckling av undervisning och verksamhet. Samverkansdoktoranden studerar på deltid och är inom ramen för sin anställning kvar i den pedagogiska verksamheten på deltid. Samarbetet bygger på att arbetsgivaren betalar samverkansdoktorandens lön under utbildningen.

Så är det att vara samverkansdoktorand

Möt Linnea Rosengren och Ola Henricsson, samverkansdoktorander på institutionen för didaktik och pedagogisk profession.

Veta mer?

Vill du veta mer om vad det innebär att som kommun ha en samverkansdoktorand – vilka villkor som gäller, vad som förväntas av arbetsgivaren och hur denna samverkan kan komma till användning i verksamheten?

Kontakta oss så kommer vi och berättar mer.

Antagning och ansökan

Mer information om antagning och hur du ansöker som samverkansdoktorand hittar du på Utbildningsvetenskapliga fakulteten.

Vill du veta mer?

Sylvana Sofkova Hashemi
vice prefekt med ansvar för utbildning på forskarnivå
telefon: 031-786 3128
e-post: sylvana.sofkova.hashemi@gu.se

Angelika Kullberg
vice prefekt med ansvar för utbildning på forskarnivå
telefon: 031-786 2067
e-post: angelika.kullberg@gu.se

Sidansvarig: Johanna Gunnarsson|Sidan uppdaterades: 2019-10-16
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?