Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Utbildning vid IDPP

Institutionen arbetar främst med utbildning inom det didaktiska fältet. En stor del av verksamheten sker inom ramen för lärarutbildning men vi har också fristående kurser på olika nivåer. Många av våra kurser är också lämpliga för kompetensutveckling för skolpersonal.

Vi erbjuder också uppdragsutbildning, till exempel inom lärarlyftet, det kan vara allt från enstaka föreläsningar till större kurser.

Vill du ha mer information om utbildning på institutionen, kontakta gärna vår studievägledning.

Lärarutbildning

Institutionen är ansvarig programinstitution för grundlärarprogrammet med inriktningarna:

 
Institutionen är även programinstitution för kompletterande pedagogisk utbildning (KPU). Vi är även ansvariga för ett flertal kurser i ämneslärarprogrammet och deltar också i kurser i förskolelärarprogrammet.

Masterexamen

För dig som vill ha masterexamen erbjuder institutionen två masterprogram; masterprogrammet i didaktik och masterprogrammet i utbildning för hållbar utveckling.

Både masterprogrammen startar höstterminer. Masterprogrammet i didaktik söker du senast kring den 15 april varje år. Masterprogrammet i utbildning för hållbar utveckling är ett internationellt program, det söker du till senast kring 15 januari.

Fristående kurser och kompetensutveckling

Institutionen erbjuder ett antal fristående kurser på grundläggande- och avancerad nivå. Vissa lämpar sig för kompetensutveckling. Vi arbetar även med lärararlyftet.

Forskarutbildning

Möjligheter till forskarutbildning vid institutionen finns främst inom ämnena pedagogiskt arbete och ämnesdidaktik.

Studievägledning

Vill du ha kontakt med studievägledare, studieadministration eller någon annan medarbetare på institutionen, se våra kontaktuppgifter.

Studentportalen IDPP

Information för dig som redan är student på institutionen.

Mer om utbildning

Vill du ha mer information om din utbildning kan du kontakta  studievägledningen

Kontaktinformation

Institutionen för didaktik och pedagogisk profession

Box 300, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Pedagogen hus B, Läroverksgatan 15

Telefon:
031-786 0000 (vx)

Sidansvarig: Johanna Gunnarsson|Sidan uppdaterades: 2017-10-06
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?