Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Vår- och höstmöte

Vanligtvis har NFR två möten varje år, ett på hösten och ett på våren. Där hålls seminarier och presentationer av aktuell forskning.

Höstmöte 2017

NFRs höstmöte 2017 organiserades 28-29 september vid Högskolan i Dalarna, Falun.

Här hittar du programmet för höstmötet

Inbjudan till skrivarvecka

Temat för mötet var Religionskunskapsämnet som kunskapsinnehåll och identitetsformering - Elevers, studenters och lärares tillblivelser i meningsfull ämnesundervisning. På mötet presenterades bland annat:

  • Pågående religiondidaktisk forskning, exempelvis Skolavslutningar i skolan (Viktor Aldrin) och Etik och skönlitteratur i årskurs 9 (Annika Lilja och David Lifmark)
  •  Arbete med systematiska forskningsöversikter inom religionsdidaktik
  • Religionsdidaktik som forskningsfält – Var står vi idag? Bland annat diskussioner med utgångspunkt i aktuella avhandlingar och granskning av aktuella nummer av centrala tidskrifter.

Vårmöte 2017

De 7 februari hade NFR sitt vårmöte för 2017 vid Umeå universitet i Umeå.

Här hittar du programmet för mötet.

Mötet innehöll bland annat presentationer om:

  • Religion och medier ur ett religionsdidaktiskt perspektiv. Boksläpp från ett svensk-tyskt forskarsamarbete. Medverkan av gäster från Würtzburg Universität och fler medverkande i boken. Ansvarig koordinator: Hanna Zipernovsky.
  • ”Rum för lärande” – religionsundervisning i nya lärandemiljöer. Presentation av pågående arbete där relationen rum, lärande och undervisning aktualiseras. Elisabeth Raddock.
  • Seminarium kring text av Tomas Widholm, Linköpings universitet. 
  • Seminarium med Thérèse Britton, Stockholms universitet. Presentation av forskningsplan för fortsatt doktorandprojekt efter lic. examen.
  • Seminarium med Kristian Niemi, Karlstad universitet, om doktorandprojektets fortsatta inriktning. Här hittar du hans artikel "Comparing Clementines and Satsumas: Looking at Religion in Indian Schools from a Nordic Perspective."
      

 

Kontaktpersoner

Ordförande

Christina Osbeck
personlig presentation

Kontaktinformation

Institutionen för didaktik och pedagogisk profession

Box 300, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Pedagogen hus B, Läroverksgatan 15

Telefon:
031-786 0000 (vx)

Sidansvarig: Johanna Gunnarsson|Sidan uppdaterades: 2017-11-15
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?