Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Utbildning för hållbar utveckling

Inom intresseområdet Utbildning för hållbar utveckling – Education for Sustainable Development (ESD) – arbetar vi med forskning, undervisning och samverkan kring frågor som rör utbildning för ekologisk, social och ekonomisk hållbarhet.

Forskning, undervisning och samverkan understödjer och kompletterar varandra och vår ambition är att vara en komplett akademisk miljö. Intresseområdets arbete tangerar Förenta Nationernas Globala Aktionsprogram för Utbildning för Hållbar Utveckling. Vårt arbete ligger också i linje med nationella styrdokument för såväl högskolan som ungdomsskolan som betonar vikten av utbildning för hållbar utveckling.

Inom såväl forskning som undervisning närmar vi oss frågor om utbildning för hållbar utveckling utifrån olika infallsvinklar. Miljön präglas av tvärvetenskap, perspektivrikedom och metodologisk pluralism. Vi bedriver också utvecklingsprojekt i samarbete med omgivande samhället.
 

Mer information och kontakt

Kontaktperson

Beniamin Knutsson
personlig presentation
e-post
telefon: 031 786

Forskningsansvarig

Helena Pedersen
personlig presentation
e-post
telefon: 031 786 2063


RESD-kollegiet Research on Education for Sustainable Development

Sidansvarig: Johanna Gunnarsson|Sidan uppdaterades: 2017-01-16
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?