Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Svenskdidaktik

Vilka texter möter och använder barn och unga idag? Hur kan undervisning stödja alla elever att skriva, läsa, förstå och kritiskt granska alla former av texter? Detta är några av de frågor som intresseområdet svenska riktar in sig på i såväl undervisning, samverkan som forskning.

Intresseområdet fokuserar på svenskämnets didaktik i relation till lärande och lärarutbildning. Elevers kommunikation och språkutveckling innebär att flera förmågor behöver samspela i sammanhang där olika medier, språk och modaliteter ingår.

Lärarutbildningen har ett gemensamt ansvar för att studenter utvecklar beredskap för ovanstående. Vårt intresseområde utgår från en vidgad syn på text. Textanvändning, förståelse och kritisk granskning av texter innebär deltagande i sociala och kulturella praktiker för olika syften där en mångfald av språk ingår.
 

 

 

Mer information

Catarina Schmidt, universitetslektor
Tel: 031-786 4769
catarina.schmidt@gu.se
Personlig presentation

Kontaktinformation

Institutionen för didaktik och pedagogisk profession

Box 300, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Pedagogen hus B, Läroverksgatan 15

Telefon:
031-786 0000 (vx)

Sidansvarig: Johanna Gunnarsson|Sidan uppdaterades: 2017-07-04
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?