Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Seminarier, föreläsningar och konferenser

Seminarieverksamhet inom IDPP

Det SO-didaktiska seminariet ses till sammankomster ca en gång i månaden. Dessa sammankomster är öppna och inbjudan utgår till institutionens doktorander, lärare och forskare. Under höstterminen 2013 t.ex. knöt ett av de teman som berörts an till den bok om kritiskt konstruktiva perspektiv på skola och lärarutbildning som ett drygt tiotal medarbetare på institutionen tillsammans skrev. Boken publicerades under våren 2014 med huvudtiteln Motbok. Andra teman har knutit an till exempelvis samhällsvetenskapliga och religionsdidaktiska forsknings- och utbildningsperspektiv.

Flera seminarier anordnas också kring den löpande textproduktion som bedrivs inom intresseomrdet. Doktorander, lärare och forskare hälsas välkomna för att presentera texter och få dessa ventilerade.

Föreläsningar för grund- och gymnasielärare i religionskunskap

Gruppen har anordnat föreläsningar för grund- och gymnasielärare i religionskunskap. Ansvaret faller under Kollegiet för Etik och Religion, Undervisning och Bildning (KERUB).

Konferenser

Gruppen avser att, liksom tidigare, arrangera konferenser för forskare och andra målgrupper på samhällsvetenskapliga teman.

Kontaktperson

Olof Franck
personlig presentation
e-post
Tel. 031-786 20 11

Christina Osbeck
personlig presentation
e-post
tel 031-786 2273


Forskningsmiljön

Sidansvarig: Johanna Gunnarsson|Sidan uppdaterades: 2014-12-03
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?