Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Samverkan

Internationellt och nationellt sker olika former av samverkan. Vi samarbetar med olika aktörer i samhället som på olika sätt vill öka intresset för lärande i matematikdidaktik.

Skola och lärare

Genom att erbjuda öppna föreläsningar för lärare hoppas vi kunna sprida forskningsresultat, engagera lärare att delta i olika former av samverkan samt bidra till en ökad kunskap om lärande och undervisning i matematikdidaktik. Vi erbjuder exempelvis kurser i matematik inom Lärarlyftet II

Samhälle

Lärare och forskare i matematikdidaktik medverkar i ett antal återkommande arrangemang riktade till både lärare i skolan och allmänheten. Ett exempel är Vetenskapsfestivalen.

Forskningssamverkan

Forskningssamverkan sker i olika former

  • forskningsprojekt i samverkan med lärare i skolan, till exempel ROMB.
  • samverkan med andra universitet, exempelvis finns ett samarbete med Borås Högskola i projektet IFAU (förstelärare i matamatik).
  • internationella nätverk såsom VIDEOMAT och LPS.

Konferenser

Några exempel på konferenser som medarbetare regelbundet deltar i är:

  • MADIF (Matematikdidaktikska forskningsseminariet) och Matematikbiennalen som anordnas en gång per år på olika universitet runt om i Sverige.
  • LUMA, lärarutbildningen i matamatikdidaktik som är ett nätverk för lärarutbildare i matematik som håller regelbundna seminarier.

Internationella och nationella nätverk

Samverkan sker också inom internationella nätverk för lärarutbildare och genom olika konferenser för att på så sätt bredda internationella inslag i våra utbildningar och vår forskning.

Det finns även ett nära samarbete med NCM, Nationellt centrum för matematikutbildning

 

Mer information

Rimma Nyman
personlig presentation
e-post
telefon: 031-786 2123

Sidansvarig: Johanna Gunnarsson|Sidan uppdaterades: 2016-03-22
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?