Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Matematikdidaktik

Matematikdidaktikgruppen vid institutionen för didaktik och pedagogisk profession består av cirka 25 aktiva lärare, forskare och doktorander.

Undervisning

Undervisning sker inom lärarutbildningarnas samtliga inriktningar. Det finns även kurser med inriktning mot lärande i matematik på avancerad nivå, exempelvis inom uppdragsutbildning och forskarutbildningen.

Forskning

Flera forskningsområden inom det matematikdidaktiska fältet finns representerade. Forskning sker bland annat kring IKT, Learning studies, bedömning och diagnostisering, klassrumsinteraktion och i gränsområdet mellan matematikdidaktik och matematikfilosofi. Forskning och utveckling sker kring alla nivåer i utbildningssystemet, från förskolan till lärarutbildningen.

Samverkan

Flera inom gruppen samarbetar med andra lärosäten nationellt och internationellt, såväl inom undervisning som inom forskning, och både forskning och utvecklingsarbete sker delvis på uppdrag av utomstående intressenter, exempelvis EU, Skolverket och kommuner.

Mer information

Rimma Nyman
personlig presentation
e-post
telefon: 031-786 2123

Kontaktinformation

Institutionen för didaktik och pedagogisk profession

Box 300, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Pedagogen hus B, Läroverksgatan 15

Telefon:
031-786 0000 (vx)

Sidansvarig: Johanna Gunnarsson|Sidan uppdaterades: 2018-09-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?