Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Utbildning och kompetensutveckling

De som ingår i gruppen allmän didaktik har i många fall en dubbel tillhörighet. De arbetar alltså med både allmän didaktik och någon ämnesdidaktisk inriktning.

Medarbetarna inom allmän didaktik arbetar också inom ramen för lärarutbildningen. Perspektivet har främst bidragit till den så kallade kärnan i den utbildningen. Det innebär att allmän didaktik förmår att ge en överblick där såväl strukturella- samhälleliga perspektiv som klassrums- och individperspektiv behandlas.

På magister- och masterprogrammen har gruppen ledning kurs- och gruppansvar. Utöver det finns doktorander samt flera kurser i doktorandutbildningen.

Seminarier och föreläsningar

Allmän didaktik har flera öppna seminarier och föreläsningar, cirka en gång per månad. Genom att anmäla ditt intresse för dessa seminarier till gruppens sekreterare, Ola Henricsson, får du kontinuerlig uppdatering och utskick med textunderlag.

Kontaktperson

Eva Reimers
eva.reimers@gu.se
tel. 031-786 1055

Kontaktinformation

Institutionen för didaktik och pedagogisk profession

Box 300, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Pedagogen hus B, Läroverksgatan 15

Telefon:
031-786 0000 (vx)

Sidansvarig: Johanna Gunnarsson|Sidan uppdaterades: 2016-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?