Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Samverkan

Gruppen för allmän didaktik fungerar som huvudredaktion för tidskriften Nordisk Tidskrift för Allmän Didaktik (NoAD) vilken har redaktionskommittéer i samtliga nordiska länder.

Det finns även en samverkan med både skolor och andra lärosäten. Några exempel är Partille kommun, där Annika Lilja arbetar deltid, och Angeredsgymnasiet där Jörgen Dimenäs har ett pågående forskningsprojekt.

Aktuella samarbeten

Andra viktiga samarbeten är samordningsfunktionen inom NERA (Nordic Educational Research Association) och samarbetet med NORDID, ett nätverk för allmän didaktik.

Det finns även ett virtuellt nätverkssamarbete som leds av Stanforduniversitet i Kalifornien, ViCVoTEd (Virtual Collaborative Environment for Teacher Education: A Global Learning Network). Här deltar institutionen för didaktik och pedagogisk profession tillsammans med Göteborgs stad och universitet i både Sverige och utomlands.

Intresseområdet är även med i Nätverket för verksamhetsintegrerat lärande (VILÄR). Det samordnas av en arbetsgrupp med representanter från sex lärosäten runt om i Sverige. Institutionen representeras genom Jörgen Dimenäs och huvudaktiviteten är en årlig konferens. VILÄR arbetar även med att synliggöra och samordna lokala initiativ som seminarier och forskningsprojekt och vill verka för kopplingar till motsvarande nätverk i andra länder.

Mer exempel på samverkan

Under 2014 nominerade gruppen professor Stefan Hopmann, Wien, till hedersdoktor vid Göteborgs universitet och förhoppningen är att knyta honom till gruppen som gästprofessor.

Enskilda forskare har sina specifika internationella kontakter och ett exempel är de doktorander som tillbringat delar av sin studietid i andra länder. Medlemmarna i forskningsgruppen deltar i olika internationella konferenser där de presenterar paper och knyter kontakter för diskussion och framtida forskningssamarbeten.

 

 

 

Kontaktperson

Eva Reimers
eva.reimers@gu.se
tel. 031-786 1055

Kontaktinformation

Institutionen för didaktik och pedagogisk profession

Box 300, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Pedagogen hus B, Läroverksgatan 15

Telefon:
031-786 0000 (vx)

Sidansvarig: Johanna Gunnarsson|Sidan uppdaterades: 2016-09-22
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?