Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Forskning och utveckling

Forskningsmiljön allmän didaktik har inte beslutat om någon specifik forskningsmetod som ska gälla för all forskning. Deltagarna uppmuntras istället till en stor variation av teorier och metoder.

Denna variation gör att miljön består av olika innehåll och aspekter inom det vida fält som allmän didaktik representerar. Det som dominerar för närvarande är (kritisk) hermeneutik, fenomenologi, etnografi och kritisk realism.

Pågående forskningsprojekt

Inom miljön för Allmän didaktik finns ett flertal pågående forskningsprojekt. Ett av dem är "Bildning och lärarutbildning" som leds av Silwa Claesson och beräknas pågå fram till vårterminen 2016.

Ett annat projekt, "Vad kan man lära sig i etik?", är finansierat av Vetenskapsrådet och handlar om grundskolans undervisning i etik. I det projektet har Annika Lilja halvtidsanställning fram till och med år 2017.

Det finns även ett aktionsforskningsprojekt i Angered "Angeredsmodellen" som leds av Jörgen Dimenäs.

Utöver det finns också pågående forskning i form av doktorandprojekt.

Brobyggarna

Ett annat projekt som leds av Jörgen Dimenäs har med lärarutbildning att göra. Projektet, “Brobyggarna”, samlar olika delar av lärarutbildningen och fokuserar på hur matematik, naturvetenskap och teknologi kan användas för att ställa frågor, dra slutsatser och delta i beslutsfattande processer som har med mänskliga möten i samhället av idag att göra.

 

Kontaktperson

Eva Reimers
eva.reimers@gu.se
tel. 031-786 1055

Kontaktinformation

Institutionen för didaktik och pedagogisk profession

Box 300, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Pedagogen hus B, Läroverksgatan 15

Telefon:
031-786 0000 (vx)

Sidansvarig: Johanna Gunnarsson|Sidan uppdaterades: 2016-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?