Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Seminarier våren 2017

Här nedan hittar du de seminarier som kollegiet för forskning om undervisning och lärande för hållbar utveckling håller i under våren 2017.


Torsdagen den 9 februari, 14.00–15.30
Sal: B2 216 (Pedagogen Hus B, Läroverksgatan 15)

Titel: Hållbar utveckling i Yrkeslärarprogrammet
En aktionsforskningsstudie om innehåll, lärandeprocesser och studentvärderingar

Föreläsare: Ingrid Henning Loeb och Lotta Kvarnemo,
Göteborgs universitet

Med lärarutbildningarna som inrättades ht 2011 kom ett av examensmålen att innefatta kunskaper om hållbar utveckling. I Yrkeslärarprogrammet vid Göteborgs universitet inrättades ett moment som genomförs av lärare från Institutionen för biologi och miljövetenskap. Kursledare Ingrid Henning Loeb (IPKL) och ansvarig lärare för momentet Lotta Kvarnemo. Den aktuella kursen har getts vid sju tillfällen. Förutom litteraturstudier genomför studenterna ett grupparbete, där de ska ta fram ett förslag på hur hållbar utveckling kan behandlas på ett yrkesprogram.

Inspirerade av aktionsforskning gjorde Henning Loeb och Kvarnemo i höstas en studie, i syfte att få en samlad bild av studenternas arbeten och hur de värderar lärandet och arbetet med detta moment, och för att identifiera förbättringsområden. Studentutvärderingar (i snitt 80% svarsfrekvens) har också gett ett underlag, som kan ställas mot policyidéer om lärande för hållbar utveckling i högskolan.

Den som vill kan få tillgång till papret Enabling action-oriented and transformative learning for sustainability in vocational teacher education. Example from The University of Gothenburg, Sweden genom att maila ingrid.henning-loeb@ped.gu.se. Papret presenterades vid AARE-konferensen i Melbourne, 2016 och ligger till underlag för presentationen.
 

 

Kontakta kollegiet

Ordförande
Beniamin Knutsson
e-post
telefon: 031-786 2427

Helena Pedersen
e-post
telefon: 031-786 2063


Intresseområdet Utbildning för hållbar utveckling

Sidansvarig: Johanna Gunnarsson|Sidan uppdaterades: 2017-01-27
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?