Kollegiet för forskning om undervisning och lärande för hållbar utveckling (RESD)

RESD - Research on Education for Sustainable Development

Kollegiets syfte är att sprida, utveckla och fördjupa forskningsbaserad kunskap om undervisning och lärande för en hållbar framtid. Detta motiveras inte minst av den dekad 2005-2014 för utbildning för hållbar utveckling som proklamerats av FN. Genom kollegiets verksamhet vill vi:

• problematisera utbildning för hållbar utveckling
  • skapa kontakter mellan forskare inom fältet lokalt, nationellt och internationellt

Kontakta kollegiet

Beniamin Knutsson
e-post
telefon: 031-786 2427

Helena Pedersen
e-post
telefon: 031-786 2063

Intresseområdet Utbildning för hållbar utveckling

Kollegiet för forskning om undervisning och lärande för hållbar utveckling

Institutionen för didaktik och pedagogisk profession, Box 300, 405 30 Göteborg

Besöksadress: