Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Förstelärare i matematik en studie av effekter på undervisning och utveckling av matematikundervisning.

Projektet om förstelärare i matematik vill få kunskap om hur olika kommuner arbetat med just förstelärare i matematik och hur detta i sin tur påverkat utbildningen.

Finansiär: Institutet för arbetsmarknadspolitiks utvärdering (IFAU)
Period: 2016-2017
Projektmedlemmar:

Doktor Catarina Player-Koro (projektledare), Institutionen för didaktik och pedagogisk profession, Göteborgs universitet

Doktor Anita Eriksson, Akademin för bibliotek, information, pedagogik och IT, Sektionen för förskollärarutbildning, Högskolan i Borås


Information om projektet

Projektet tar sitt avstamp i det av regeringen inrättade karriärtjänstesystemet för lärare och avgränsas till studier av uppdraget som förstelärare i matematik. Detta motiveras av att matematikämnet lyfts fram som särskilt problematiskt i relation till svenska skolelevers sjunkande prestationer i internationella mätningar.

Projekt syftar till att kartlägga och jämföra hur olika kommuner och skolor format och implementerat uppdraget som förstelärare i matematik samt att analysera vilka effekter detta får på hur matematikundervisningen organiseras och genomförs.

Målsättningen är att bidra med kunskap om vilken betydelse uppdraget som förstelärare i matematik har samt om och i så fall hur detta uppdrag förhåller sig till och möter den problematik som är relaterad till svenska grundskoleelevers matematikkunskaper.

Studien baseras på två enkätstudier där en enkät kommer att riktas till samtliga av landets förstelärare i matematik och en till deras rektorer. Studien kommer att genomföras under 2016 och 2017.
 

Mer information om projektet

För mer information kontakta projektledare

Catarina Player-Koro
email

Sidansvarig: Johanna Gunnarsson|Sidan uppdaterades: 2016-04-29
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?