Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Bistånd och ´det politiska´

På spaning efter "det politiska" i ett postpolitiskt biståndslandskap. Den nya biståndsarkitekturen och utbildningssektorn i Rwanda

Finansiär: Vetenskapsrådet
Period: 2013-2016
Projektmedlemmar:
Beniamin Knutsson och Jonas Lindberg

Regeringar världen över har tillsammans med representanter för privata sektorn och civila samhället åtagit sig att upprätta en ”ny biståndsarkitektur”, ett globalt partnerskap för utveckling baserat på konsensus och koherens. Aktuell forskning visar emellertid att fragmentiseringen av biståndet i själva verket är värre än någonsin och det finns anledning att misstänka att många av de problem som förhindrar implementering går att spåra till den postpolitiska logik som den nya policyagendan utgår ifrån. Syftet med detta projekt är att utveckla och applicera en ny metodologi för att studera ”det politiska” i den nya biståndsarkitekturen med särskilt fokus på utbildningssektorn i Rwanda. En central komponent i denna metodologi är att förstå och visualisera politiska spänningar i miljöer där sådana inte förmodas finnas. Projektet kommer att producera kunskap om ’det politiska’ i ett biståndslandskap med starka postpolitiska förtecken och därigenom kasta nytt ljus över svårigheterna att implementera den nya biståndsarkitekturen.
 

Mer information

Beniamin Knutsson
Inst för didaktik och pedagogisk profession
Tel: 031-786 2427
beniamin.knutsson@ped.gu.se

Jonas Lindberg
Inst för kulturgeografi och ekonomisk geografi
Tel: 031-786 4458
jonas.lindberg@geography.gu.se

Kontaktinformation

Institutionen för didaktik och pedagogisk profession

Box 300, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Pedagogen hus B, Läroverksgatan 15

Telefon:
031-786 0000 (vx)

Sidansvarig: Johanna Gunnarsson|Sidan uppdaterades: 2013-03-18
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?