Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nationell konferens med fokus på skolvardagen

Nyhet: 2017-08-11

Göteborgs universitet står 14-15 augusti som värd när den tredje nationella konferensen i pedagogiskt arbete hålls vid Utbildningsvetenskapliga fakulteten.

Gemensamt för alla dem som idag antas till forskarutbildningen i ämnet pedagogiskt arbete är att de själva har lärarexamen och har arbetat som lärare. Deras olika forskningsfokus handlar om frågor som tar avstamp i frågeställningar från förskolor och skolklassrum.
Vid konferensen på Göteborgs universitet, med 140 medverkande forskare och doktorander, finns exempelvis teman som Skolutveckling och lärande, Migration och utbildning samt IKT och utbildning.

Nytt ämne

Pedagogiskt arbete är ett tämligen nytt ämne på forskarnivå vid universiteten i Umeå, Karlstad, Göteborg och Linköping, samt vid Högskolan Dalarna.
– Konferensen tillkom 2013 som ett svar på behovet av att diskutera den forskning som sker inom ämnet pedagogiskt arbete och vad ämnet kan bidra med. Det absolut största värdet med konferensen är att forskare får träffas nationellt och ta del av varandras projekt och får möjlighet att knyta nya kontakter. Här är doktoranderna en viktig grupp. Deras forskning ligger i framkant, säger Karin Rönnerman, professor i pedagogik och vicedekan för utbildning på forskarnivå.

Program

Tid: måndag 14 aug 13.00 – tisdag 15 aug 12.30.
Plats: Pedagogen hus B, Läroverksgatan 15 och Pedagogen hus C, Läroverksgatan 5.

För mer information kontakta Karin Rönnerman, Tel: 031-786 2174, karin.ronnerman@ped.gu.se

AV:

Artikeln publicerades först på: uf.gu.se

Sidansvarig: Johanna Gunnarsson|Sidan uppdaterades: 2010-06-17
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://idpp.gu.se/Aktuellt/Nyheter/Nyheter_detalj//nationell-konferens-med-fokus-pa-skolvardagen.cid1504692
Utskriftsdatum: 2018-02-23