Konferens med fokus på teknik i skolan

Nyhet: 2018-10-04

Den nionde oktober samlas pedagoger och lärare på Pedagogen för att delta i en regional konferens om teknik i skolan. Arrangör är CETIS, Centrum för teknik i skolan, i samarbete med institutionen för didaktik och pedagogisk profession vid Göteborgs universitet. Årets tema är ”människan och tekniken”.

Git Börjesson, Maria Svensson och Ann-Marie von Otter från institutionen för didaktik och pedagogisk profession är med och arrangerar konferensen.

Några frågor till Git Börjesson, universitetsadjunkt.

Vad är syftet med konferensen?
– Syftet med konferensen är framförallt att inspirera aktiva lärare och forskare samt att sprida aktuell utveckling och forskning inom teknikdidaktik. Vi hoppas att deltagarna tar med sig en stor portion glädje och nya tankar om undervisning i teknik tillbaka till sina respektive verksamheter.

Hur kommer det sig att institutionen är med och arrangerar konferensen och bidrar institutionen och fakulteten även på andra sätt?
– Institutionen har deltagit i CETIS aktiviteter – konferenser, kurser, nätverksträffar – sedan det startade 1993. Vi har också deltagit i och drivit projekt för CETIS. Vi tycker att det är viktigt att lärare inom vår region har möjlighet att på ett enkelt sätt delta i en teknikkonferens och att lyfta den teknikverksamhet, utveckling och forskning som finns inom vår region. Föreläsare från vår fakultet bidrar med forskning från det teknikdidaktiska området som till exempel programmering i undervisningen, praktisk problemlösning och skiss- och ritteknik.

Kan du berätta lite om nätverket?
– CETIS är ett nationellt resurscenter för teknikämnet i skolan. Fokus är utvecklingsarbete, nyhetsbrev, revidering av styrdokument, konferenser, kurser och undervisningsmaterial i teknik. Inom ramen för CETIS drivs också ett nätverk med tekniklärarutbildare som träffas för att diskutera och utveckla teknikundervisning både i skolan och på lärarutbildning.

Här hittar du mer information om konferensen och CETIS
.