Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter IDPP

 • Lärorik och produktiv forskningsvistelse i Johannesburg

  [2019-03-05] Fem frågor till Beniamin Knutsson, docent vid institutionen för didaktik och pedagogisk profession, och en av de två som för ett drygt år sedan fick bidrag för en flera månader lång forskningsvistelse inom ramen för Utbildningsvetenskapliga fakultetens internationaliseringsprogram.

 • Förenar variation med kreativitet

  [2019-02-26] Genom arbetet som bildlärare/fritidslärare lyckas Magdalena Radtke förena sitt designintresse med lusten till det varierande och kreativa arbetet på fritidshemmet. Sedan flera år är hon dessutom VFU-handledare. Vi träffade henne och snart färdiga bild- och fritidsläraren läraren Satu Säkkinen för ett samtal om utveckling och samspel.

 • Ny lärarutbildningsguide på Studera.nu

  [2019-02-18] Ny lärarutbildningsguide ska ge en överblick över de olika vägar som leder till läraryrket.

 • Regeringen vill reformera lärarutbildningen

  [2019-01-28] Den nya regeringskoalitionens januariavtal innehåller flera punkter som syftar till att förbättra skolan. En av dessa handlar om att reformera lärarutbildningen, och innebär bland annat att kraven på utbildningen ska skärpas och att intagningskraven ska höjas. Ansvariga vid Utbildningsvetenskapliga fakulteten vid Göteborgs universitet kommenterar förslagen i en artikel i Spionen.

 • Grundlärarstudenter ska lära mer om flerspråkighet och sex och samlevnad

  [2019-01-15] Sex och samlevnad och flerspråkighet. Förändringar i samhället gör att nya lokala examensmål läggs till i utbildningsplanerna för samtliga av Grundlärarprogrammets inriktningar.

 • Bland stinkande träd och köttätande växter

  [2018-11-15] - Växter är fascinerande bland annat för att de är så väldigt annorlunda oss människor. Men det är förfärande hur okänsliga vi blivit för hur växter mår, de är ju ändå en förutsättning för nästan allt annat levande på jorden, säger Dawn Sanders, docent i biologididaktik vid institutionen för didaktik och pedagogisk profession. Hon porträtteras i senaste numret av GU Journalen.

 • Välbesökt konferens när Forskning pågår! genomfördes

  [2018-11-12] Runt 200 lärare, skolledare och verksamhetsutvecklare tog chansen att uppdatera sig på det senaste inom Utbildningsvetenskapliga fakultetens forskning när Forskning pågår! för fjärde året i rad genomfördes på Pedagogen.

 • 54 miljoner från VR till forskningsprojekt och -skolor inom utbildningsvetenskap

  [2018-11-01] Sex forskare och två forskarskolor vid Göteborgs universitet får dela på knappt 54 miljoner kronor i 2018 års utdelning från Vetenskapsrådet inom utbildningsvetenskap.

 • 27 miljoner kronor till praktiknära skolforskning

  [2018-10-30] Skolforskningsinstitutet har beviljat sju projekt bidrag till praktiknära skolforskning, varav fyra är knutna till Utbildningsvetenskapliga fakulteten vid Göteborgs universitet. Sammantaget fördelas knappt 27 miljoner kronor till de sju projekten över en period på tre år.

 • Om behovet av religionskunskap

  [2018-10-30] Religion kan vara ett laddat ämne i samhällsdebatt och skola. En icke konfessionell undervisning kan väcka kritiska frågor om vad det är för en religion som uppmärksammas på distans och utan närhet till ett inifrånperspektiv. Det framgick på en föreläsning på Pedagogen.

Fler nyheter

Sidansvarig: Johanna Gunnarsson|Sidan uppdaterades: 2017-01-12
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?