Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter IDPP

 • Nya professorer installerade

  [2019-05-14] Årets professorsinstallation avhölls 10 maj. Under högtidliga former på Göteborgs konserthus installerades universitetets nya professorer, bland dem fyra professorer vid Utbildningsvetenskapliga fakulteten.

 • Fyra frågor till Catarina Player-Koro...

  [2019-05-14] ...docent vid institutionen för didaktik och pedagogisk profession och projektledare för IFAU-rapporten "Förstelärare i matematik. En studie av konsekvenser för undervisning och utveckling av matematikundervisning" som presenterades den 13 maj.

 • Nationell konferens med fokus på lärarprofession dokumenterad

  [2019-05-08] Göteborgs universitet stod som värd för den tredje nationella konferensen i pedagogiskt arbete, en konferens som nu finns digitalt dokumenterad i rapportform.

 • Hög kvalitet på förskollärar- och grundlärarutbildningen i Göteborg

  [2019-04-16] Göteborgs universitet får betyget hög kvalitet för sina utvärderade lärarprogram i den utvärdering som Universitetskanslerämbetet, UKÄ, tillkännager idag, 16 april.

 • Åtta projekt får medel för praktiknära skolforskning inom regeringsuppdraget ULF

  [2019-03-30] Åtta forskningsprojekt har 28 mars beviljats medel som de första projekten inom regeringsuppdraget om samarbete kring praktiknära forskning i skolan - ULF.

 • Lärorik och produktiv forskningsvistelse i Johannesburg

  [2019-03-05] Fem frågor till Beniamin Knutsson, docent vid institutionen för didaktik och pedagogisk profession, och en av de två som för ett drygt år sedan fick bidrag för en flera månader lång forskningsvistelse inom ramen för Utbildningsvetenskapliga fakultetens internationaliseringsprogram.

 • Förenar variation med kreativitet

  [2019-02-26] Genom arbetet som bildlärare/fritidslärare lyckas Magdalena Radtke förena sitt designintresse med lusten till det varierande och kreativa arbetet på fritidshemmet. Sedan flera år är hon dessutom VFU-handledare. Vi träffade henne och snart färdiga bild- och fritidsläraren läraren Satu Säkkinen för ett samtal om utveckling och samspel.

 • Ny lärarutbildningsguide på Studera.nu

  [2019-02-18] Ny lärarutbildningsguide ska ge en överblick över de olika vägar som leder till läraryrket.

 • Regeringen vill reformera lärarutbildningen

  [2019-01-28] Den nya regeringskoalitionens januariavtal innehåller flera punkter som syftar till att förbättra skolan. En av dessa handlar om att reformera lärarutbildningen, och innebär bland annat att kraven på utbildningen ska skärpas och att intagningskraven ska höjas. Ansvariga vid Utbildningsvetenskapliga fakulteten vid Göteborgs universitet kommenterar förslagen i en artikel i Spionen.

 • Grundlärarstudenter ska lära mer om flerspråkighet och sex och samlevnad

  [2019-01-15] Sex och samlevnad och flerspråkighet. Förändringar i samhället gör att nya lokala examensmål läggs till i utbildningsplanerna för samtliga av Grundlärarprogrammets inriktningar.

Fler nyheter

Sidansvarig: Johanna Gunnarsson|Sidan uppdaterades: 2017-01-12
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?