Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter IDPP

 • Ny bok om matematiklärande

  [2019-09-17] Hallå där Cecilia Kilhamn, lektor i matematikdidaktik och som ihop med flera lärarutbildningskollegor vid Göteborgs universitet skrivit boken "Matematiska samtal i klassrummet. Vägar till elevers lärande".

 • Med fokus på skriftspråklig narrativ kompetens

  [2019-08-26] Utbildningsvetenskapliga fakulteten har antagit Birgitta Svensson, verksam vid institutionen för didaktik och pedagogisk profession, som docent i ämnesdidaktik med inriktning mot svenska.

 • Ny ämnesdidaktisk forskarskola öppnar för ansökan

  [2019-06-12] Genom klassrumsstudier avser forskarskolan att undersöka undervisning för grundskolans mellanår. Fokus ligger på skärningsfältet mellan aktuella samhällsutmaningar och centralt skolämnesinnehåll, med tyngd på hållbar utveckling.

 • Tre frågor till Martin Harling...

  [2019-06-03] ...universitetsadjunkt vid institutionen för didaktik och pedagogisk profession och projektledare för nätverket "Efter krisen. Migration, utbildning och arbetsliv i tvärvetenskaplig belysning" som får 600 000 kr från Forte, Forskningsrådet för hälsa, arbetsliv och välfärd. Målet är att samla svenska och internationella forskare, aktivister och medlemmar från civilsamhället för att kraftsamla kring ensamkommande barns och ungdomars situation i Sverige.

 • Treårigt forskningssamarbete om hållbarhetsfrågor och lärarutbildning

  [2019-05-28] Institutionen för didaktik och pedagogisk profession har inlett ett treårigt forskningssamarbete med tre universitet i Sydafrika. Samarbetet fokuserar på hållbarhetsfrågor inom lärarutbildning för naturvetenskapliga ämnen och teknikämnet.

 • Nya professorer installerade

  [2019-05-14] Årets professorsinstallation avhölls 10 maj. Under högtidliga former på Göteborgs konserthus installerades universitetets nya professorer, bland dem fyra professorer vid Utbildningsvetenskapliga fakulteten.

 • Fyra frågor till Catarina Player-Koro...

  [2019-05-14] ...docent vid institutionen för didaktik och pedagogisk profession och projektledare för IFAU-rapporten "Förstelärare i matematik. En studie av konsekvenser för undervisning och utveckling av matematikundervisning" som presenterades den 13 maj.

 • Nationell konferens med fokus på lärarprofession dokumenterad

  [2019-05-08] Göteborgs universitet stod som värd för den tredje nationella konferensen i pedagogiskt arbete, en konferens som nu finns digitalt dokumenterad i rapportform.

 • Hög kvalitet på förskollärar- och grundlärarutbildningen i Göteborg

  [2019-04-16] Göteborgs universitet får betyget hög kvalitet för sina utvärderade lärarprogram i den utvärdering som Universitetskanslerämbetet, UKÄ, tillkännager idag, 16 april.

 • Åtta projekt får medel för praktiknära skolforskning inom regeringsuppdraget ULF

  [2019-03-30] Åtta forskningsprojekt har 28 mars beviljats medel som de första projekten inom regeringsuppdraget om samarbete kring praktiknära forskning i skolan - ULF.

Fler nyheter

Sidansvarig: Johanna Gunnarsson|Sidan uppdaterades: 2017-01-12
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?