Nyheter IDPP

• Christina Osbeck ny prefekt vid institutionen för didaktik och pedagogisk profession

[2018-06-11] Tre frågor till docent Christina Osbeck som med start 1 juli och sex år framåt nu blir prefekt vid institutionen för didaktik och pedagogisk profession, IDPP.

• Nya professorer installerade

[2018-05-30] Årets professorsinstallation avhölls 25 maj. Under högtidliga former på Göteborgs konserthus installerades universitetets nya professorer, bland dem fem professorer vid Utbildningsvetenskapliga fakulteten.

• Ny föreståndare för Centrum för utbildningsvetenskap och lärarforskning

[2018-05-24] Hallå där Jonas Emanuelsson, universitetslektor och nuvarande prefekt vid institutionen för didaktik och pedagogisk profession, som blir ny föreståndare för CUL, Centrum för utbildningsvetenskap och lärarforskning, under de närmaste tre åren

• Med fokus på utbildningsteknologi och utbildningspolitik

[2018-04-30] Utbildningsvetenskapliga fakulteten har antagit Catarina Player-Koro, verksam vid institutionen för didaktik och pedagogisk profession, som docent i pedagogiskt arbete.

• Pris för integrerad forskning och undervisning inom lärarutbildning

[2018-04-10] Lärarlaget för kurserna Matematik 2 för lärare åk 4-6 och Naturvetenskap och teknik för lärare åk 4-6, vid institutionen för didaktik och pedagogisk profession, är 2017 års pedagogiska pristagare vid Utbildningsvetenskapliga fakulteten.

• Stort tryck på Öppet hus för lärarutbildning

[2018-04-05] Lärarstudenter och studievägledare fick svara på många frågor när det bjöds in till Öppet hus för lärarutbildningen den 27 mars på Pedagogen.

• Läs årsmagasinet för 2017!

[2018-03-09] Utbildningsvetenskapliga fakultetens Årsmagasin 2017 speglar i kortfattad form ett urval av det gångna årets viktigaste händelser inom forskning, utbildning och samverkan vid fakulteten.

• Grundlärarstudenter på givande utbyte i USA

[2018-02-12] Nya perspektiv, större säkerhet i lärarrollen och tacksamhet för utbildningen i Sverige. Men också vänner för livet, lite hemlängtan och erfarenhet av att bo på ett campus. Möt grundlärarstudenterna som förra terminen valde att studera en termin i Texas, USA.

• Mässor och konferenser centrala när agendan sätts för skolans digitalisering

[2018-02-08] Konferenser, skolmässor och sociala medier beskrivs ofta som viktiga och demokratiska mötesplatser för skolan och för lärare. Enligt den bilden kan lärare där göra sina röster hörda, lyfta fram och diskutera relevanta pedagogiska frågor och dela framgångsrika undervisningskoncept och metoder. I en studie från Göteborgs universitet framställs en helt annan bild.

• Skolmatematiken behandlas mer komplext när elevernas inspel tas tillvara

[2018-02-06] Ibland ställer elever frågor som kan förändra inriktningen på en lektion. I det läget behöver läraren snabbt ta beslut ifall elevinspelet ska följas upp eller om det är bäst att hålla sig till den ursprungliga lektionsplanen. En aktuell avhandling vid Göteborgs universitet visar att ämnesinnehållet blir mer komplext behandlat när elevinspelen utforskas.