Nyheter IDPP

• Belyser fenomenologins användbarhet

[2019-12-09] Fem frågor till Inger Berndtsson, docent vid institutionen för pedagogik och specialpedagogik, som ihop med kollegorna Annika Lilja och Ilona Rinne är redaktör för den nyutkomna antologin "Fenomenologiska sammanflätningar".

• Stort intresse när Forskning pågår! genomfördes

[2019-11-12] Runt 200 lärare, skolledare och verksamhetsutvecklare uppdaterade sig inom det senaste inom Utbildningsvetenskapliga fakultetens forskning när Forskning pågår! för femte året i rad genomfördes på Pedagogen.

• Med öga för hållbarhet och ekologi

[2019-10-24] Utbildningsvetenskapliga fakulteten har antagit Eva Nyberg, verksam vid institutionen för didaktik och pedagogisk profession, som docent i ämnesdidaktik.

• Act Sustainable på Pedagogen

[2019-10-17] 4-9 november avlöper Act Sustainable vid Göteborgs universitet. Utbildningsvetenskapliga fakulteten tar stafettpinnen torsdag 7 november då kortföreläsningar på tema Hållbarhet erbjuds.

• Nationell studievägledarkonferens på Pedagogen

[2019-10-15] Ett ögonblick Charlotte Baagøe, Kerstin Jaktén och Anja Ryne, studievägledare inom Göteborgs universitets lärarutbildning och några av dem som håller i programmet för en nationell nätverkskonferens för studievägledare inom lärarutbildning, en konferens som hålls på Pedagogen 17-18 oktober.

• Otydligt om textarbete i grundskolans historieämne

[2019-09-25] För att nå framgång i historieämnet måste elever kunna läsa, tolka och producera alltmer ämnesspecifika texter. Men vilka texter elever behöver kunna hantera på olika stadier framgår sällan av skolans styrdokument. Arbete med ämnestexter ses olyckligt nog som något självklart. Det visar en avhandling vid Göteborgs universitet.

• Ny bok om vetenskaplighet i högre utbildning

[2019-09-23] Ett ögonblick Olof Franck, docent i religionsfilosofi, universitetslektor i de samhällsorienterande ämnenas didaktik vid institutionen för didaktik och pedagogisk profession, IDPP, och redaktör för den nya boken "Vetenskaplighet i högre utbildning. Erfarenhet från lärarutbildningen".

• Ny bok om matematiklärande

[2019-09-17] Hallå där Cecilia Kilhamn, lektor i matematikdidaktik och som ihop med flera lärarutbildningskollegor vid Göteborgs universitet skrivit boken "Matematiska samtal i klassrummet. Vägar till elevers lärande".

• Med fokus på skriftspråklig narrativ kompetens

[2019-08-26] Utbildningsvetenskapliga fakulteten har antagit Birgitta Svensson, verksam vid institutionen för didaktik och pedagogisk profession, som docent i ämnesdidaktik med inriktning mot svenska.

• Ny ämnesdidaktisk forskarskola öppnar för ansökan

[2019-06-12] Genom klassrumsstudier avser forskarskolan att undersöka undervisning för grundskolans mellanår. Fokus ligger på skärningsfältet mellan aktuella samhällsutmaningar och centralt skolämnesinnehåll, med tyngd på hållbar utveckling.