Nyheter IDPP

• Konferens med fokus på teknik i skolan

[2018-10-04] Den nionde oktober samlas pedagoger och lärare på Pedagogen för att delta i en regional konferens om teknik i skolan. Arrangör är CETIS, Centrum för teknik i skolan, i samarbete med institutionen för didaktik och pedagogisk profession vid Göteborgs universitet. Årets tema är "människan och tekniken".

• Nyfiken apostel i lärandets tjänst

[2018-09-24] Han är pappa till variationsteorin och learning study. Få forskare har gjort större avtryck i svenska lärares förkovran än Ference Marton.

• Prisbelönt forskarposter om mobilt språkstöd för nyanlända

[2018-09-12] Tre frågor till Nataliya Berbyuk Lindström som (tillsammans med Sylvana Sofkova Hashemi) nyligen vann The Sebastian Rahtz prize för forskningspostern Employment Integration with Mobiles: Developing mobile solutions for language and intercultural communication training for migrants in Sweden vid universitet i Oxfords sommarskola Digital Humanities.

• Ministern för högre utbildning och forskning besökte Pedagogen

[2018-09-11] Lärarutbildning var på agendan när Helene Hellmark Knutsson besökte Pedagogen några dagar före valet. I informella diskussioner mötte ministern programledare, lärarutbildare och studenter från Förskollärar- och Grundlärarprogrammen vid Göteborgs universitet.

• Internationell workshop med tema hållbar utveckling och lärarutbildning

[2018-08-28] Den 9-12 augusti samlades deltagare från Sverige, Norge och Sydafrika på Pedagogen för att utbyta erfarenheter och främja ett framtida samarbete mellan lärarutbildningar i de olika länderna.

• 14 meter högt konstverk sätter fokus på biologisk mångfald

[2018-08-21] En 14 meter hög väv föreställande ett sydeuropeiskt stäppgräs pryder atriumgården i Pedagogens B-hus sedan mitten av augusti. Det är en del av ett pågående forskningsprojekt om hur intresset för biologisk mångfald kan ökas, både bland blivande lärare och bland deras elever.

• Christina Osbeck ny prefekt vid institutionen för didaktik och pedagogisk profession

[2018-06-11] Tre frågor till docent Christina Osbeck som med start 1 juli och sex år framåt nu blir prefekt vid institutionen för didaktik och pedagogisk profession, IDPP.

• Nya professorer installerade

[2018-05-30] Årets professorsinstallation avhölls 25 maj. Under högtidliga former på Göteborgs konserthus installerades universitetets nya professorer, bland dem fem professorer vid Utbildningsvetenskapliga fakulteten.

• Ny föreståndare för Centrum för utbildningsvetenskap och lärarforskning

[2018-05-24] Hallå där Jonas Emanuelsson, universitetslektor och nuvarande prefekt vid institutionen för didaktik och pedagogisk profession, som blir ny föreståndare för CUL, Centrum för utbildningsvetenskap och lärarforskning, under de närmaste tre åren

• Med fokus på utbildningsteknologi och utbildningspolitik

[2018-04-30] Utbildningsvetenskapliga fakulteten har antagit Catarina Player-Koro, verksam vid institutionen för didaktik och pedagogisk profession, som docent i pedagogiskt arbete.