Religion in preschools; perspectives on traditions, holidays, and celebrations in different preschool contexts

Konferens

Welcome to a day on religion in preschools where we will discuss traditions, holidays and celebrations in different preschool contexts.

We will start with some examples from Indonesia and one of the world's largest Muslim communities where religion often is part of everyday life in preschool practice as well as in the preschool teacher education. The presentations from the Swedish preschool practice and preschool teacher program illuminate how religion on the one hand might be very present in structuring normal students, families and childhoods at the same time as there is a silence in analyzing and discussing religious questions. This day is a small step in order to break that silence.

The day starts with presentations in the morning open for all. No registration needed. In the afternoon we will continue with workshops on religion in education with a limited number of participants. If you want to participate in the afternoon workshops, please contact Anette Hellman, anette@hellman@ped.gu.se

Datum: 2018-05-16

Kategorier: Religion, Barn- och ungdomsvetenskap

Arrangör: Inst för pedagogik, kommunikation och lärande samt institutionen för didaktik och pedagogisk profession