Liberal education in a plural context: Whose right? Which freedom?

Tid: 2018-10-18 kl 13:00,
Plats: Campus Rosenlund (pedagogen), hus B, Läroverksgatan 15 - BE 016

Evenemangstyp: Föreläsning

Välkommen till föreläsning med Dr. Leni Franken, Antwerpens universitet. Anordnas av forskningsmiljön Kritisk utbildningsforskning och intresseområdet för SO-didaktik vid institutionen för didaktik och pedagogisk profession.

Föreläsare: Leni Franken, Antwerpens universitet

En timme på Pedagogen: Pedagogisk segregation ökar i skolorna

Tid: 2018-10-24 kl 12:15,

Evenemangstyp: Föreläsning

I skolor där andelen elever med behov av särskilt stöd är högst har lärarna lägre kompetens. Skillnaderrna mellan kvalitet på undervisningen, elevers prestationer och lärarnas kompetens har också blivit större mellan grundskolorna i Sverige.

Föreläsare: Åse Hansson, fil dr och forskare, institutionen för pedagogik och specialpedagogik

Forskning pågår!

Tid: 2018-10-31 kl 08:00,

Evenemangstyp: Seminarium, Workshop, Konferens

Välkommen till en fortbildningskonferens för dig som arbetar inom förskola och grundskola/fritidshem, gymnasieutbildning, vuxenutbildning eller annan utbildningsverksamhet samt idrottsrörelsen och hälsosektorn.

Mittseminarium Malin Brännström

Tid: 2018-10-31 kl 13:00,
Plats: Pedagogen, Västra hamngatan 25 - A2 136

Evenemangstyp: Doktorandseminarium

''Misstänker vi att hon är analfabet?'' Hur nyanlända elever med kort skolbakgrund görs begripliga i den svenska grundskolan. Mittseminarium för Malin Brännström, doktorand i pedagogiskt arbete vid institutionen för didaktik och pedagogisk profession. Seminariet hålls inom ramen för forskningsmiljön Kritisk utbildningsforskning (KRUF).

Framlägg om språkutveckling i digitala miljöer

Tid: 2018-11-27 kl 15:15,

Evenemangstyp: Seminarium

LTS-seminariet (lärande, text och språk): Leona Johansson Bunting: framlägg om språkutveckling i digitala miljöer.

Sidansvarig: Johanna Gunnarsson|Sidan uppdaterades: 2017-01-31