Kalendarium

COMPOSE, A transdisciplinary Masterclass in the Art of being a Researcher in times of fake news and climate change

Tid: 2019-05-27 kl 09:00,
Plats: Campus Haga, K001

Evenemangstyp: Workshop

Workshopen som välkomnar forskare från alla discipliner kommer dela erfarenheter från forskningsprojektet Imaginative disruption samt undersöka konsten att vara forskare i en turbulent tid av fake news och klimatförändringar. Anmälan krävs. Använd nedan länk.

As long as you don't mention gender' - Respectful Relationship Education in Australian primary schools

Tid: 2019-05-27 kl 13:00,
Plats: Pedagogen, Västra hamngatan 25 - A1 314

Evenemangstyp: Seminarium

I slutet av maj gästas institutionen för didaktik och pedagogisk profession av Debbie Ollis, Deakin University. Hon är en av Australiens mest framträdande forskare inom området sex- och samlevnad. Seminariet äger rum inom ramen för kollegiet Genusperspektiv i pedagogik.

Slutseminarium Margaretha Häggström

Tid: 2019-05-28 kl 10:00,

Evenemangstyp: Doktorandseminarium

Estetiska erfarenheter av naturmöten, En fenomenologisk studie med fokus på upplevelser av skog, växtlighet och undervisning Slutseminarium för Margaretha Häggström, doktorand i pedagogiskt arbete vid institutionen för didaktik och pedagogisk profession.

Through the looking glass: Transforming Sexuality Education with Young People

Tid: 2019-05-28 kl 15:00,
Plats: Campus Rosenlund (pedagogen), hus B, Läroverksgatan 15 - B3 335

Evenemangstyp: Seminarium

I slutet av maj gästas institutionen för didaktik och pedagogisk profession av Debbie Ollis, Deakin University. Hon är en av Australiens mest framträdande forskare inom området sex- och samlevnad. Seminariet/workshopen vänder sig till lärare och studenter vid lärarutbildningen.

Ethical challenges of negotiating Sexuality Education with Young People

Tid: 2019-05-29 kl 10:00,
Plats: Campus Rosenlund (pedagogen), hus B, Läroverksgatan 15 - B4 436

Evenemangstyp: Seminarium

I slutet av maj gästas institutionen för didaktik och pedagogisk profession av Debbie Ollis, Deakin University. Hon är en av Australiens mest framträdande forskare inom området sex- och samlevnad. Detta är det tredje av tre seminarier under besöket. Seminariet äger rum inom ramen för forskningsmiljön KRUF (Kritisk Utbildningsforskning) på institutionen för didaktik och pedagogisk profession.

Slutseminarium Marlene Sjöberg

Tid: 2019-06-05 kl 10:00,

Evenemangstyp: Doktorandseminarium

Samtal om undervisning i naturvetenskap - Ämnesdidaktisk kollegial utveckling i lärarutbildning och lärarprofession Slutseminarium för Marlene Sjöberg, doktorand i ämnesdidaktik med inriktningar vid institutionen för didaktik och pedagogisk profession