Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter IDPP

 • Ny ämnesdidaktisk forskarskola öppnar för ansökan

  [2019-06-12] Genom klassrumsstudier avser forskarskolan att undersöka undervisning för grundskolans mellanår. Fokus ligger på skärningsfältet mellan aktuella samhällsutmaningar och centralt skolämnesinnehåll, med tyngd på hållbar utveckling.

 • Tre frågor till Martin Harling...

  [2019-06-03] ...universitetsadjunkt vid institutionen för didaktik och pedagogisk profession och projektledare för nätverket "Efter krisen. Migration, utbildning och arbetsliv i tvärvetenskaplig belysning" som får 600 000 kr från Forte, Forskningsrådet för hälsa, arbetsliv och välfärd. Målet är att samla svenska och internationella forskare, aktivister och medlemmar från civilsamhället för att kraftsamla kring ensamkommande barns och ungdomars situation i Sverige.

 • Treårigt forskningssamarbete om hållbarhetsfrågor och lärarutbildning

  [2019-05-28] Institutionen för didaktik och pedagogisk profession har inlett ett treårigt forskningssamarbete med tre universitet i Sydafrika. Samarbetet fokuserar på hållbarhetsfrågor inom lärarutbildning för naturvetenskapliga ämnen och teknikämnet.

 • Nya professorer installerade

  [2019-05-14] Årets professorsinstallation avhölls 10 maj. Under högtidliga former på Göteborgs konserthus installerades universitetets nya professorer, bland dem fyra professorer vid Utbildningsvetenskapliga fakulteten.

 • Fyra frågor till Catarina Player-Koro...

  [2019-05-14] ...docent vid institutionen för didaktik och pedagogisk profession och projektledare för IFAU-rapporten "Förstelärare i matematik. En studie av konsekvenser för undervisning och utveckling av matematikundervisning" som presenterades den 13 maj.

Fler nyheter

Kalender

Till kalendern

Kontaktinformation

Institutionen för didaktik och pedagogisk profession

Box 300, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Pedagogen hus B, Läroverksgatan 15

Telefon:
031-786 0000 (vx)

Sidansvarig: Johanna Gunnarsson|Sidan uppdaterades: 2019-04-12
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?