Nyheter IDPP

• Bland stinkande träd och köttätande växter

[2018-11-15] - Växter är fascinerande bland annat för att de är så väldigt annorlunda oss människor. Men det är förfärande hur okänsliga vi blivit för hur växter mår, de är ju ändå en förutsättning för nästan allt annat levande på jorden, säger Dawn Sanders, docent i biologididaktik vid institutionen för didaktik och pedagogisk profession. Hon porträtteras i senaste numret av GU Journalen.

• Välbesökt konferens när Forskning pågår! genomfördes

[2018-11-12] Runt 200 lärare, skolledare och verksamhetsutvecklare tog chansen att uppdatera sig på det senaste inom Utbildningsvetenskapliga fakultetens forskning när Forskning pågår! för fjärde året i rad genomfördes på Pedagogen.

• 54 miljoner från VR till forskningsprojekt och -skolor inom utbildningsvetenskap

[2018-11-01] Sex forskare och två forskarskolor vid Göteborgs universitet får dela på knappt 54 miljoner kronor i 2018 års utdelning från Vetenskapsrådet inom utbildningsvetenskap.

• 27 miljoner kronor till praktiknära skolforskning

[2018-10-30] Skolforskningsinstitutet har beviljat sju projekt bidrag till praktiknära skolforskning, varav fyra är knutna till Utbildningsvetenskapliga fakulteten vid Göteborgs universitet. Sammantaget fördelas knappt 27 miljoner kronor till de sju projekten över en period på tre år.

• Om behovet av religionskunskap

[2018-10-30] Religion kan vara ett laddat ämne i samhällsdebatt och skola. En icke konfessionell undervisning kan väcka kritiska frågor om vad det är för en religion som uppmärksammas på distans och utan närhet till ett inifrånperspektiv. Det framgick på en föreläsning på Pedagogen.