Nyheter IDPP

• Lärorik och produktiv forskningsvistelse i Johannesburg

[2019-03-05] Fem frågor till Beniamin Knutsson, docent vid institutionen för didaktik och pedagogisk profession, och en av de två som för ett drygt år sedan fick bidrag för en flera månader lång forskningsvistelse inom ramen för Utbildningsvetenskapliga fakultetens internationaliseringsprogram.

• Förenar variation med kreativitet

[2019-02-26] Genom arbetet som bildlärare/fritidslärare lyckas Magdalena Radtke förena sitt designintresse med lusten till det varierande och kreativa arbetet på fritidshemmet. Sedan flera år är hon dessutom VFU-handledare. Vi träffade henne och snart färdiga bild- och fritidsläraren läraren Satu Säkkinen för ett samtal om utveckling och samspel.

• Ny lärarutbildningsguide på Studera.nu

[2019-02-18] Ny lärarutbildningsguide ska ge en överblick över de olika vägar som leder till läraryrket.

• Regeringen vill reformera lärarutbildningen

[2019-01-28] Den nya regeringskoalitionens januariavtal innehåller flera punkter som syftar till att förbättra skolan. En av dessa handlar om att reformera lärarutbildningen, och innebär bland annat att kraven på utbildningen ska skärpas och att intagningskraven ska höjas. Ansvariga vid Utbildningsvetenskapliga fakulteten vid Göteborgs universitet kommenterar förslagen i en artikel i Spionen.

• Grundlärarstudenter ska lära mer om flerspråkighet och sex och samlevnad

[2019-01-15] Sex och samlevnad och flerspråkighet. Förändringar i samhället gör att nya lokala examensmål läggs till i utbildningsplanerna för samtliga av Grundlärarprogrammets inriktningar.