Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se
  • Med fokus på lärande och undervisning

Institutionen för didaktik och pedagogisk profession

På institutionen för didaktik och pedagogisk profession (IDPP) arbetar vi med forskning, utbildning och samverkan om lärandets och undervisningens villkor, processer och resultat. Stort fokus ligger på relationer och samband mellan lärande och undervisning. En stor och viktig del av vårt arbete är lärarutbildning och den forskning och det utvecklingsarbete som rör frågor inom lärarutbildning och skola. Vi arbetar även för att skapa förståelse för andra pedagogiska yrken och yrkesutbildningar.

Lärarutbildningen

Vi är programinstitution för grundlärarprogrammet med inriktningarna; fritidshem, förskoleklass och årskurs 1-3 samt årskurs 4-6. Vi är också programinstitution för kompletterande pedagogisk utbildning (KPU) för blivande lärare för årskurs 7-9 och gymnasiet.

Masterprogram

Institutionen ansvarar för två masterprogram; masterprogram i didaktik och ett internationellt masterprogram i utbildning för hållbar utveckling.

Sidansvarig: Johanna Gunnarsson|Sidan uppdaterades: 2019-03-18
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?