Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Lärarlyftet II på IDPP

Institutionen för didaktik och pedagogisk profession hanterar vissa kurser som ingår i Lärarlyftet. Det gäller kurser i matematik, svenska, naturvetenskapliga ämnen och teknik i grundskolan.

Lärarlyftet II inriktas mot lärare som undervisar i andra ämnen än de har behörighet för och som därför behöver komplettera sin utbildning.

Syftet är att alla elever ska få sin undervisning av behöriga lärare. Satsningen riktar sig enbart till lärare med lärarexamen och som är anställda utan tidsbegränsning. För att vara berättigad att delta i Lärarlyftet II ska läraren undervisa i ämnet eller enligt planen i framtiden undervisa i ämnet utan att ännu ha rätt utbildning för detta.

Det krävs ett godkännande från arbetsgivaren. Blanketten som krävs för huvudmannens godkännande hittar du hos skolverket.

Läs mer om Lärarlyftet II på Skolverkets webbplats

Läs mer om Lärarlyftet II vid Göteborgs universitets på webbplatsen för lärarutbildningen.

Möjlighet ges till validering för tillgodoräknande av tidigare högskoleutbildning samt för kunskaper och färdigheter som förvärvats i yrkesverksamhet. Här hittar du mer information om validering.

Lärarlyftet på IDPP VT 2017

Ansökningsperiod är 15 september – 15 oktober 2016. Därefter är vissa kurser öppna för sen anmälan. Söker gör du på www.antagning.se via direktlänk under respektive kurs.

Matematik för lärare åk 1-3, LLMA00, 30 hp

Kursen är uppdelad i tredelkurser och behandlar talområdena naturliga tal, rationella tal (icke negativa) och aritmetiska operationer på dessa tal. Studenten får möjlighet att fördjupa sitt ämnesteoretiska och ämnesdidaktiksa kunnande på området.

Matematik för lärare åk 4-6, LLMA10, 30 hp

Kursen är uppdelad i tre delkurser och behandlar aritmetik, geometri, mätning, statistik, sannolikhet, algebra och funktionslära. Innehållet bearbetas både ur ett ämnesteoretiskt och ämnesdidaktiskt perspektiv med fokus på de delar som är centralt innehåll i kursplanen för årskurs 4-6.

Svenska för lärare åk 4-6, LLSV10, 30 hp

Kursen vill vidareutveckla deltagarnas lärarkompetens för aktuella årskurser både utifrån styrdokument och deltagarnas egna erfaranhet av undervisning. Kursens innehåll fokuserar på elevers fortsatta språkutveckling där skolämnet svenska introduceras och födjupas utifrån litteraturvetenskapliga och ämnesdidaktiska perspektiv.
 

 

 

 

 

 

Kontaktinformation

Institutionen för didaktik och pedagogisk profession

Box 300, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Pedagogen hus B, Läroverksgatan 15

Telefon:
031-786 0000 (vx)

Sidansvarig: Johanna Gunnarsson|Sidan uppdaterades: 2017-01-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?