The Trouble with Sex Education. Contemporary Times. Traditional Challenges

Workshop

Den 5 december arrangerar institutionen för didaktik och pedagogisk profession en workshop om sex- och samlevnadsundervisning. Workshopen riktar sig till medarbetare på GU som arbetar med lärarutbildning.

Workshopen inleds med inspel från Deana Leahy och Emily Gray som berättar om sex- och samlevnadsundervisning i Australien och pekar ut möjliga riktningar för ämnesfältet inför framtiden.

Utifrån detta och deltagarnas egna erfarenheter arbetar vi i mindre grupper med sex- och samlevnadsundervisning i lärarutbildning respektive olika former av utbildningspraktiker som riktar sig till barn, unga och vuxna. Workshopen avslutas med att vi tillsammans pekar ut utmaningar och möjligheter för sex- och samlevnadsfältet och hur vi kan arbeta med detta vid GU.

Antalet deltagare är begränsat och föranmälan krävs. Det är gratis att delta och språk blir engelska och svenska.

Kontakt: Eva Reimers, institutionen för didaktik och pedagogisk profession och Jenny Bengtsson, institutionen för pedagogik, kommunikation och lärande.

Föreläsare: Deana Leahy, Faculty of Education, Monash University, Australia Emily Gray, School of Education, RMIT University, Melbourne, Australia

Datum: 2017-12-05

Kategorier: Pedagogik och didaktik

Arrangör: Institutionen för didaktik och pedagogisk profession

Plats: Campus Rosenlund (pedagogen), hus B, Läroverksgatan 15 B4 437

Sista anmälningsdag: 2017-11-28 kl. 23:59.

Kontaktperson: Eva Reimers

Boka plats/anmäl dig