Öppet hus lärarutbildningen

Tid: 2017-09-21 kl 15:30,
Plats: Pedagogen, Västra hamngatan 25 - A-huset, en trappa ner

Evenemangstyp: Öppet hus

Öppet hus med information om de olika lärarprogrammen.

Föreläsare: Studievägledare och studenter som läser olika lärarutbildningar.

FLYTTAT! Nytt datum 9/10. Language, education, and the non-human natural world

Tid: 2017-09-25 kl 14:00,
Plats: Campus Rosenlund (pedagogen), hus B, Läroverksgatan 15 - B3 314

Evenemangstyp: Seminarium

OBS! FLYTTAT! Nytt datum är 9 oktober samma tid. Kollegiet för forskning om utbildning och lärande för hållbar utveckling (RESD-kollegiet) bjuder in till seminarium; Language, education, and the non-human natural world: incorporating an awareness of linguistic environmental sustainability within an English teacher degree programme in Sweden.

Föreläsare: Univ.adj. Emile Farmer, Institutionen för kultur och kommunikation, Linköpings universitet

Digitalt textanvändande

Tid: 2017-09-25 kl 15:00,

Evenemangstyp: Seminarium

Intresseområdet svenskdidaktik bjuder in till seminarium om digitalt textanvändande i tidiga skolår.

Föreläsare: Sylvana Sofkova Hashemi, Inst. för didaktik och pedagogisk profession, Göteborgs universitet

Studentdagen - Act Sustainable!

Tid: 2017-10-03 kl 12:00,

Evenemangstyp: Temadag

Studenter vid Göteborgs universitet och Chalmers hälsas välkomna till Act Sustainable! - en årlig inspirationsdag inom hållbarhet.

Language, education, and the non-human natural world

Tid: 2017-10-09 kl 14:00,
Plats: Campus Rosenlund (pedagogen), hus B, Läroverksgatan 15 - B3 314

Evenemangstyp: Seminarium

Kollegiet för forskning om utbildning och lärande för hållbar utveckling (RESD-kollegiet) bjuder in till seminarium; Language, education, and the non-human natural world: incorporating an awareness of linguistic environmental sustainability within an English teacher degree programme in Sweden. Framflyttat från 25/9.

Tid: 2017-10-09 kl 15:00,
Plats: Campus Rosenlund (pedagogen), hus B, Läroverksgatan 15 - B4 436

Evenemangstyp: Seminarium

Institutionen för didaktik och pedagogisk profession anordnar under hösten ett antal måndagsseminarier öppna för alla intresserade. Denna måndag gästar Professor Elaosi Vhurumuku, University of Witwatersrand, South Africa. Titel på seminariet är International collaboration fostering perspectives on sustainability in science and technology teacher education.

Föreläsare: Professor Elaosi Vhurumuku, University of Witwatersrand, South Africa

Examenshögtid på Pedagogen

Tid: 2017-10-13 kl 15:00,
Plats: Pedagogen, Västra hamngatan 25

Evenemangstyp: Högtid

Fira din examen! Utbildningsvetenskapliga fakultetens examenshögtid firas fredagen den 13 oktober 2017 kl.15-18 i Kjell Härnqvistsalen på Pedagogen.

Forskning pågår!

Tid: 2017-10-31 kl 08:00,
Plats: Pedagogen, Västra hamngatan 25

Evenemangstyp: Konferens

En fortbildningskonferens för dig som arbetar inom förskola och grundskola/fritidshem, gymnasieutbildning, vuxenutbildning eller annan utbildningsverksamhet samt idrottsrörelsen och hälsosektorn. Få en inblick i den senaste forskningen inom just ditt område och möjlighet att träffa andra inom samma fält. Du väljer själv bland seminarier inom olika områden och formar på så sätt din egen utbildningsdag.

Läsning och literacy-utveckling i år 1-4

Tid: 2017-11-06 kl 15:00,

Evenemangstyp: Seminarium

Intresseområdet svenskdidaktik bjuder in till seminarium. Vid detta tillfälle diskuteras elevers syn på läsning i åk 2 och 4 samt sambandet mellan läsning och skrivande för yngre elever.

Föreläsare: Anna Lyngfelt & Djamila Fatheddine, Inst. för didaktik och pedagogisk profession, Göteborgs universitet

Antropocen och bildning.

Tid: 2017-11-29 kl 14:00,

Evenemangstyp: Seminarium

Kollegiet för forskning om utbildning och lärande för hållbar utveckling (RESD-kollegiet) bjuder in till seminarium; Antropocen och bildning.

Föreläsare: Univ.lektor Björn Billing, Institutionen för litteratur, idéhistoria och religion, Göteborgs universitet

Läs- och skrivundervisning i flerspråkiga sammanhang

Tid: 2017-12-04 kl 15:00,

Evenemangstyp: Seminarium

Intresseområdet svenskdidaktik bjuder in till höstens fjärde seminarium. Vid detta tillfälle presenteras forskningsprojektet "Tegn på sprog" som handlar om elevers utforskande av flera skriftsystem i den tidiga läs- och skrivundervisningen.

Föreläsare: Helle Pia Laursen, Aarhus Universitet, Danmark.

What may be learnt in ethics?

Tid: 2017-12-11 kl 10:00,
Plats: Campus Rosenlund (pedagogen), hus B, Läroverksgatan 15

Evenemangstyp: Konferens

Den 11-13 december 2017 anordnar forskningsprojektet EthiCo vid Göteborgs universitet, med stöd från Vetenskapsrådet, en konferens om etik.

Climate Action in a Globalizing World

Tid: 2017-12-12 kl 14:00,

Evenemangstyp: Seminarium

Kollegiet för forskning om utbildning och lärande för hållbar utveckling (RESD-kollegiet) bjuder in till seminarium; Climate Action in a Globalizing World