Disputation Eva Borgfeldt

Tid: 2017-11-24 kl 13:00,
Plats: Pedagogen, Göteborgs universitet, Läroverksgatan 15 - BE 036, Hus B

Evenemangstyp: Disputation

Eva Borgfeldt vid institutionen för didaktik och pedagogisk profession försvarar sin avhandling: Det kan vara svårt att förklara på rader. Perspektiv på analys och bedömning av multimodal textproduktion i årskurs 3. Fakultetsopponent: Professor Elise Seip Tønnessen, Universitetet i Agder

Antropocen, postnatur och bildning.

Tid: 2017-11-29 kl 14:00,

Evenemangstyp: Seminarium

Kollegiet för forskning om utbildning och lärande för hållbar utveckling (RESD-kollegiet) bjuder in till seminarium; Antropocen, postnatur och bildning.

Föreläsare: Univ.lektor Björn Billing, Institutionen för litteratur, idéhistoria och religion, Göteborgs universitet

Seminarium kring undervisning i sex- och samlevnad

Tid: 2017-12-04 kl 15:00,
Plats: Campus Rosenlund (pedagogen), hus B, Läroverksgatan 15 - B4 437

Evenemangstyp: Seminarium

Institutionen för didaktik och pedagogisk profession anordnar ett seminarium om undervisning i sex- och samlevnad.

Föreläsare: Deana Leahy, Faculty of Education, Monash University, Australia Emily Gray, School of Education, RMIT University, Melbourne, Australia

Läs- och skrivundervisning i flerspråkiga sammanhang

Tid: 2017-12-04 kl 15:00,

Evenemangstyp: Seminarium

Intresseområdet svenskdidaktik bjuder in till höstens fjärde seminarium. Vid detta tillfälle presenteras forskningsprojektet "Tegn på sprog" som handlar om elevers utforskande av flera skriftsystem i den tidiga läs- och skrivundervisningen.

Föreläsare: Helle Pia Laursen, Aarhus Universitet, Danmark.

The Trouble with Sex Education. Contemporary Times. Traditional Challenges

Tid: 2017-12-05 kl 10:00,
Plats: Campus Rosenlund (pedagogen), hus B, Läroverksgatan 15 - B4 437

Evenemangstyp: Workshop

Den 5 december arrangerar institutionen för didaktik och pedagogisk profession en workshop om sex- och samlevnadsundervisning. Workshopen riktar sig till medarbetare på GU som arbetar med lärarutbildning.

LTS-seminariet: framlägg om muntligt berättande

Tid: 2017-12-05 kl 13:15,
Plats: Pedagogen, Västra hamngatan 25 - B3 335

Evenemangstyp: Högre seminarium

Ola Henricsson, doktorand vid institutionen för didaktik och pedagogisk profession, framlägg om muntligt berättande. OBS! Tiden!

What may be learnt in ethics?

Tid: 2017-12-11 kl 10:00,
Plats: Campus Rosenlund (pedagogen), hus B, Läroverksgatan 15

Evenemangstyp: Konferens

Den 11-13 december 2017 anordnar forskningsprojektet EthiCo vid Göteborgs universitet, med stöd från Vetenskapsrådet, en konferens om etik.

Climate Action in a Globalizing World

Tid: 2017-12-12 kl 14:00,

Evenemangstyp: Seminarium

Kollegiet för forskning om utbildning och lärande för hållbar utveckling (RESD-kollegiet) bjuder in till seminarium; Climate Action in a Globalizing World

Föreläsare: Doc. Carl Cassegård, Institutionen för sociologi och arbetsvetenskap, Göteborgs universitet

LTS-seminariet

Tid: 2017-12-19 kl 15:15,
Plats: Pedagogen, Västra hamngatan 25 - B3 335

Evenemangstyp: Högre seminarium

Tisdag 19 december: program kommer.

Sidansvarig: Johanna Gunnarsson|Sidan uppdaterades: 2017-01-31